OmariaPortal,- M a d o n n á j aMadonna is halhatatlan lett.
A Nagy-Britanniában élő énekesnő (az egyik legsikeresebb pop- és dance énekesnő), az év elején beköltözött a rock and roll halhatatlanjainak csarnokába.A halhatatlanság legfontosabb feltétele: legalább 25 évnek kell eltelnie a jelölt első lemezének megjelenésétől. Ez nem biztos, hogy elég, hiszen a 600 fős jelölő testület sok szempontot mérlegel. Többen - a Sex Pistols, a Black Sabbath - éveket vártak sorukra. Madonna már az első alkalommal halhatatlan lehetett. Az idén 50 éves Madonnának eddig több mint 200 millió lemeze fogyott, többszörös Grammy-díjas, számos más elismerése van, hatalmas sikert arat minden koncertjén. Filmvásznon nagy alakítása az Evita címszerepe volt, gyermekkönyvek szerzője. Legnagyobb sikereit az Into The Groove-tól a Like A Virgin-en át a Hung Up-ig sokáig lehetne sorolni.


Love Profusion


Szül: 1958. augusztus 16.
Sz.hely: Bay City, (Detroit, Michigan állam, USA)
Magasság: 154 cm
Horoszkóp: Oroszlán
Hajszín: Sötétszőke
Szemszín: Kék
Katolikus értékrendek szerint nevelkedett.
Édesanyját ötévesen veszítette el. Anyja halála után rokonoknál lakott, édesapja feleségül vette a "gonosz mostohát" és egyben házvezetőnőjét.
Madonna nem bírta tovább és
New Yorkba költözött. Élete lassan megváltozott
a Nagy Alma diszkóiban. Kezdetben a közétkeztetésben vállalt munkát.Majd a megélhetés érdekében,
meztelenül ült modellt és aktfotózást is vállalt.
Később ezek a képek visszahatottak karrierjére.
Zenekarával a Bed and Breakfast-tel, később az Emmyvel járta a klubokat. Mark Kamins, egy New York-i diszkó lemezlovasa segített neki lemezszerződéshez jutni.

A Holiday (Ünnep) című dala azonnal a slágerlisták élére repítette őt. Ezt a Borderline (Határvonal) és a Lucky Star (Szerencsés csillag) slágerek követték. Ezután egyenes út vezetett a siker felé.
Az első albuma 1983-ban jelent meg, s egyszerűen a Madonna nevet viselte.
Egy évvel később a Like A Virgin lemeze megjelenésekor már szupersztárként ünnepelték,
Az utcákat ellepték az őt majmoló lányok.
A New York-i Macy´s áruház külön Madonnaland-et rendezett be.
Madonna sohasem rejtette véka alá véleményét, sem bájait és egy kis feltűnősködésért nem ment a szomszédba.
Like A Virgin (Mint egy szűz) dala sokáig karrierjének himnusza lett.
"Fényes és új" albumával botrányt kavart.
Lemezbemutató koncertjeire a pénztárnyitást követő két óra alatt minden jegy elkelt.
Az album számtalan zenei újdonsággal szolgált.
A Material Girl (Anyagias lány) szaggatott ritmusai mögött az anyagias világ bírálata cseng.
A dal videója is ezt igazolja, amelyben Marilyn Monroe: A gyémántok a lányok legjobb barátai című dala előtt tiszteleg. Ennél fogva gyakran vontak párhuzamot a két sztár között. Madonna erre ráadásul jól rájátszott, amikor elvállalta a Desperately Seeking Susan (Kétségbeesve keresem Susant) című film főszerepét.
Ezt két közepes film követte a Shanghai Surprise (Shanghaji meglepetés) és a Who´s That Girl? (Ki ez a lány?). Ezek azonban csúnyán megbuktak. 1986-ban aztán karrierje addigi legjobb albumát a True Blue-t (Igazi vágy) jelentette meg.
A lemezt Sean Penn férjének, (1985 augusztus 16-án házasodtak össze) a "világ legdögösebb pasijának" ajánlotta.
A korong bizonyítéka, hogy Madonna egyre jobb dalszerző. A változatos nagylemezen olyan dalok hallhatók, mint a lassú tempójú ballada, a Live To Tell (Élj tovább, hogy elmondd), a latinos alapú La Isla Bonita (A boldogság szigete) vagy egy dance sláger Open Your Heart .


A Papa Don´t Preach száma egy terhes lány keserveit meséli el. Arról szól, hogy a lány apja tiltása ellenére is megtartja a gyermekét, ezért néhány erkölcscsősz felemelte hangját a dal ellen.
Házassága négy év után felbomlott. Bánatát, keserűségét és szomorúságát az 1989 őszén megjelenő Like A Prayer (Mint egy ima) című lemezén dalolta el. A szaksajtó Madonna legérettebb albumának tekinti. A címadó dal videóklipjével meghökkentést keltett egyházi körökben.
A klipben félmeztelenül táncol égő keresztek előtt, a templomban pedig viszonyba bocsátkozik egy fekete Jézussal. A Vatikán betiltotta a klipet.
Emiatt elesett a Pepsivel kötött busás szerződéstől. Ám Madonna ettől inkább megtáltosodott, semmint visszafogta volna magát. Második videója az Express Yourself (Fejezd ki önmagad) című dalhoz készült.

Az emberek értetlenül fogadták,
amint meztelenül, leláncolva fekszik az ágyban, a másik pillanatban pedig tejet nyal a macska edényéből.
Az album zenei világa a harmincas évekbeli Amerikát idézi, mely egy egészen új és korszerű dalt, a Vogue-ot (Divat) is tartalmazza. A dal Madonna legnagyobb slágere lett.
1991-ben világkörüli turnéra indult.
Év végén a legnagyobb slágereit vonultatta fel a The Immaculate Collection (Szeplőtelen válogatás) című lemezen.
A korongon helyet kapott két új dal is.
A Lenny Kravitzzel közösen írt Justify My Love (Szentesítsd a szerelmem) és a Rescue Me (Ments meg).
A Justify My Love klipjét az MTV annak szexuális tartalma miatt betiltotta. A Blond Ambition elnevezésű koncertkörút impozáns díszlet- és kosztümkavalkádja mindenkit rabul ejtett. A koncert elején abban a gengszterkosztümben lépdelt le a lépcsőn, amit az extravagáns francia divatdiktátor Jean-Paul Gaultier tervezett. A koncert másik botrányos jelenete a Like A Virgin előadásához köthető. Egy bíborvörös franciaágyon vonaglik, hegyes melltartóban, két férfitáncos kíséretében, a dal végén pedig orgazmust színlel. Kanadában betiltással és börtönnel fenyegették Madonnát
A polgárpukkasztás és botránykeltés sosem állt távol tőle, és Madonna a kilencvenes évek elején lépett igazán a gázra. Az 1992-ben megjelent Szex című könyve óriási közfelhaborodást keltett, a kötetet több országban betiltották. A könyv kedvéért erotikus helyzetekben és leszbikus szerelmi játékok közben fotóztatta magát. A kötettel demisztifikálni akarta a szexualitást.
Az év végén megjelenő Erotica album és a középszerű erotikus thriller, a Body Of Evidence (A tanú teste) sem aratott osztatlan sikert. Pedig az Eroticán olyan nagyszerű dalok hallhatók, mint a Fever (Láz), Deeper and Deper (Mélyebben és mélyebben), sőt remek balladák, mint az önvallomásként is felfogható Bad Girl (Rossz lány) vagy a szerelmes fohász a Rain (Eső).
A The League Of Their Own (Micsoda csapat) filmben Geena Davis és Tom Hanks partnereként és az Abel Ferrara által rendezett Dangerous Game (Kockázatos játék) filmben könnyen feledhető alakítást nyújtott. A Micsoda csapat film végén felcsendülő This Used To Be My Playground (Valaha ez volt a játszóterem) című szám nemzetközi sikert aratott.
Ezt megelőzendő 1993-ban egy újabb turnéra, a The Girlie Show-ra (Lányos show) indult. Minden koncertje az ötletesség diadala volt. A kétórás show-t végigtáncolta. Olyan fizikai állóképességről tett tanúbizonyságot, amely egy élsportolónak is dicséretére vált volna.
1994-ben megjelent a Bedtime Stories lemeze, melynek központi témája nem a szex, hanem a szerelem és a romantika. Az album zeneileg kiforrottabb és érettebb, s egy fokkal sikeresebb az előzőnél. A Secret (Titok) kislemez az angol toplista élén landolt. 1995-ben a legnagyszerűbb balladáit gyűjtötte egy csokorba a Something To Remember albumára. A lemez három új dallal, a David Fosterrel közösen írt You´ll See , One More Chance és egy Marvin Gaye feldolgozással, az I Want You-val egészült ki.

1996-ban pedig élete legnagyobb álmát váltotta valóra, eljátszotta a híres argentin asszony, Evita szerepét.A filmmusical annyira jól sikerült, hogy a Webber-Rice szerzőpáros egy új dalt, a You Must Love Me-t (Szeretned kell) kifejezetten Madonnának írták.
További nagy sláger a Don´t Cry For Me Argentina (Ne sírj értem, Argentína) lett. A következő évben alakításáért megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Golden Globe díjat. Egy ideig azonban csak egyik álmát ismerte a világ. Az Evita budapesti forgatása során azonban kiderült, hogy a világ legtöbbet vitatott előadója gyermeket vár. Lánya Lourdes Maria Ciccone Leon apja Madonna személyi trénere.
Az 1998-ban megjelent Ray Of Light (Fénysugár) albuma újra visszahozta Őt a fényre, és szakmai körökben is elismerték. Az album négy Grammy-díjat kapott. A dalok, mint a Substitute For Love (Kárpótlás a szerelemért), a Frozen (Megfagyva), a Power Of Good-bye (A búcsú ereje) vagy a Nothing Really Matters (Semmi sem számít igazán) visszahozták a dicsfénybe és megerősítették pozíciójában. A világ legbefolyásosabb művésze lett.
Az ezredfordulón nemcsak szakmai, de magánéleti sikerei is lettek. Egy londoni látogatása során megismerkedett későbbi férjével, a brit Guy Ritchie (2000. december 22-én, Skóciában egybekeltek) filmrendezővel. Nyáron megszületett második gyermeke Rocco Ritchie
Ősszel megjelent a Music című lemeze. A dalok hihetetlen népszerűek lettek. A sorban kiadott Don´t Tell Me, vagy a Die Another Day, tűnik fel, az évezred művészévé avatták. Ekkor még újabb botrányról is gondoskodott.
A What It Feels Like For A Girl című dalra készült videóklipjét az MTV nem volt hajlandó vetíteni, mivel túl erőszakosnak találták. 2001-ben nyolc év után először indult turnéra.
A The Drowned World Tour-ral Madonna bejárta a világot. Karácsonykor jelent meg második válogatásalbuma a Greatest Hits Volume 2. 2002-ben láthattuk őt a The Next Best Thing (A Második legjobb dolog) című romantikus vígjátékban. A filmzene tartalmazza a Don McLean klasszikusának, az American Pie (Amerikai pite) feldolgozását, illetve egy teljesen új dalt: a Time Stood Still-t (Megáll az idő).
2003 februárjában legújabb nagylemeze az American Life (Amerikai élet) címet viseli, mellyel ismét magára haragította a közvéleményt. Azzal vádolták, hogy a címadó dalhoz készült videója Amerika-ellenes.
Az iraki helyzet kialakulása és az azt követő nyugtalan hangulatot figyelembe véve Madonna úgy döntött, hogy újraforgatja videóklipjét. Azonban így sem kerülhette el a rosszindulatú megjegyzéseket. Szeptemberben gyermekkönyv-íróként is bemutatkozott. Az Angol rózsák című könyvből Amerikában az első héten 57 ezer darab kelt el. Világszerte félmillió talált gazdára, 37 nyelvre fordították le, és 110 országban terjesztették. Angliában a Harry Potter után minden idők második legtöbb példányszámban eladott gyermekkönyve lett. Az Angol rózsákat még négy kötet követte. Ugyanaz év őszén a Peabody úr almái, 2004-ben a Yakov és a hét tolvaj és az Abdi kalandjai, valamint 2005-ben a Lotsa de Casha.
A Hollywood dal klipjében egy hollywoodi díva bőrébe bújt. A Nothing Fails (Semmi sem hiányzik) egy szerelmi vallomás Guynak. A harmadik kislemez a Love Profusion (Szeretet-dömping) címet viseli. Klipjét Luc Besson rendezte.
2004 tavaszán újra felfedezte magát és turnéra indult. A The Re-Invention Tour alkalmából a világ számos városaiban koncertjeire szinte percek alatt minden jegy elkelt. A koncertturné alatt felcsendültek legújabb dalai csakúgy, mint korábbi slágerei. 2005-ben a július 2-án megtartott Live 8 koncerten 200 ezer ember tombolta végig és énekelte vele együtt legnagyobb slágereit. Felcsendült a Like a Prayer, a Ray Of Light és a Music. Bátran állítható, hogy Madonna minden idők legnagyszerűbb és legsikeresebb énekesnője, aki minden elismerés ellenére folyton új csúcsokat lát meg, melyeket el akar érni. Új nagylemeze novemberben jelent meg, s a Confessions On A Dance Floor (Vallomások a táncparketten) címet viseli. Madonna 2006-ban világ körüli turnéra indult. Hivatalos hírek szerint: a Confessions Tour DVD 2007 január 22-én jelenik meg világszerte
Köszönő levelet küldött Sir Bob Geldofnak, aki arra ihlette az énekesnőt, hogy afrikai babát adoptáljon. Kiderült ugyanis, hogy Bob Geldof kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy Madonna kimenekítette David Bandát (új nevén Ritchie-t) a nyomorúságos árvaházi környezetből. Történt ugyanis, hogy bár kettejük között tavaly volt egy rövid mosolyszünet - Geldof már akkor nyilvánosságra hozta Madonna részvételét a Live 8 elnevezésű jótékonysági rendezvényen, mikor Madonna még igent sem mondott a felkérésre -, ám a haragja gyorsan elszállt, és a koncertet követően nem sokkal Bob mesélt Madonnának egy szegény, nyomorgó afrikai országról, amelynek története meghatotta az énekesnőt, aki elhatározta, hogy amint lehetősége nyílik rá, ellátogat Malawiba, és megpróbál javítani az ott élő gyermekek körülményein. Madonna úgy érzi, örök hálával tartozik Bobnak, amiért neki köszönhetően rátalált a kisfiúra, akivel bővíthette a családját. Hálája jeléül Madonna jelentős összeget utalt át Geldof "Band Aid" nevű jótékonysági alapítványának.
Madonna lehengerelte a Földet
Madonna zárta a Live Earth több mint 8 órás londoni koncertjét, de megérte várni a Királynőre. A neves fellépők hosszú sora szinte szinte azonnal feledésbe merült, mikor a színpadra lépett. A pillanatot még fokozták azzal, hogy egy hosszabb szünet volt a Foo Fighters és az első dala, a Hey You között. A színpad sötétjébe egy fénycsóva nyúlt ki, és megvilágította a fekete ruhában, vállig érő szőke hajjal álló Madonnát. A kifejezetten erre az alkalomra írt szerzeményt egy gyerekkórus kisérte végig. Az igazi cél, hogy felkeltsék az emberek figyelmét a közelgő veszélyre, azt hiszem mindenkiben tudatosult ebben a gyönyörű dalban.
Madonna 2008 őszén hatalmas világkörüli turnéra indul, amely során olyan helyekre is ellátogat, ahová eddig még nem vagy csak ritkán jutott el. A Live Nation bennfentes információi szerint a turnét illetően a tárgyalások már az utolsó fázisba érkeztek. Az egyik munkatárs kikotyogta, hogy terveik szerint május 2-től kezdenék árusítani a jegyeket. Ez még nagyon pletykaszerű, hivatalos bejelentés még nem érkezett. Madonna azt tervezi, hogy az év végén induló nagyszabású turnéja alkalmával többek között ellátogat Argentínába és Brazíliába. A lengyel nemzeti tv-adó bejelentette, hogy Madonna következő turnéjával, 2009 elején Lengyelországba is ellátogat. Azt mondták, ez 100 százalékos. Az AOL Tickets jegyárusítő honlap egy egészen érdekes koncertre kínál jegyeket. Állításuk szerint Madonna november 11-én Floridában koncertezik. További hírek szerint Madonna Bécsben is adna koncertet, és Prága is jó eséllyel pályázik egy újabb koncert megszervezésére. Magyarországi koncertről egyelőre nincs hír. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor Madonna hamarosan megkezdi a világkörüli turné próbáit.
Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics